Miten kirjoittaa hyvä ensimmäinen viesti

Apr 26, 2018

Ensimmäisen viestin sisältö kannattaa valita tarkoin. Viestissä tulee olla henkilökohtainen vivahde, kerro siis joku mielenkiintoinen asia herättääksesi viestin vastaanottajan huomion. Älä keskity kuitenkaan pelkästään itseesi, osoita huomiota myös kiinnostuksen kohteeseen.

Osoita kiinnostuksesi

Hyvä tapa tutustua toiseen henkilöön, ja saada hänet vastaamaan, on esittää hänelle kysymyksiä. Älä kuitenkaan kysy mitä sattuu, pyri esittämään kysymyksiä, jotka jollain tavalla liittyvät hänen harrastuksiinsa, arvoihinsa tai esimerkiksi toiveisiinsa. On siis tärkeää, että tutustut hänen profiiliinsa ja pyrit ymmärtämään hänen persoonallisuuttaan ennen viestin lähettämistä.

Tee itsestäsi kiinnostava

Osoittamalla kiinnostuksesi, teet itsestäsi kiinnostavan! Tutustu kiinnostuksen kohteeseesi huolella ja aloita viestisi vaikka lainauksella hänen suosikkielokuvastaan tai kommentoi hänen lempikirjaansa. Tämä tekee viestistä henkilökohtaisen ja herättää varmasti vastaanottajan mielenkiinnon.

Toisaalta, vastaanottaja haluaa tietysti tietää mahdollisimman paljon myös itse viestin lähettäjästä; kerro siis myös itsestäsi. Kerro esimerkiksi harrastuksistasi, minkälaisista kirjoista pidät tai mitkä ovat ne asiat, joita arvostat elämässä. Jätä kuitenkin jotain säästöön säilyttääksesi salaperäisyytesi. Paljasta asioita itsestäsi vähin erin, näin pidät kiinnostuksen yllä eikä vastaanottaja malta odottaa viestejäsi.