cover

Eliittikumppani -deittisivuston arvostelu

Apr 26, 2018

Eliittikumppani on tarkoitettu tositarkoituksella seuraa etsiville henkilöille. Suurin osa sivuston jäsenistä on yli 28-vuotiaita.

Eliittikumppani on osa yhtä Euroopan johtavista netin seuranhakupalveluista - Spark Networks Services GmbH:ta. Yritys on perustettu vuonna 2008 ja se on toiminut Suomessa joulukuusta 2012 lähtien.

Eliittikumppani käyttää sivustollaan älykästä matcmakingia. Luultavasti osittain tämän ansiosta jopa sadat sinkut löytävät sivustolta seuraa kuukausittain.

Sivuston toiminta

Eliittikumppani -sivustolle rekisteröityminen on helppoa.  Alkuun käyttäjän tulee vain antaa sukupuolensa ja sähköpostiosoitteensa sekä kertoa, etsiikö hän miestä vai naista.

Tilin luomisen jälkeen käyttäjä ohjataan välittömästi täyttämään persoonallisuustestiä. Alkuun testissä kysellään hyvin perusasioita, kuten siviilisäätyä, ikää ja pituutta.

Perustietojen täyttämisen jälkeen alkaa varsinainen persoonallisuustestin osuus. Testissä käyttäjän tulee arvioida omia luonteenpiirteitään kertomalla, kuinka hyvin annetut väittämät pitävät paikkansa.

Testin aikana käyttäjä pääsee muun muassa omaa avuliaisuuttaan, seikkailunhaluisuuttaan, siisteyttään ja stressiherkkyyttään. Väittämiä on paljon, joten käyttäjän luonne tulee analysoitua melko perusteellisesti.

Testi kannattaa täyttää huolella, sillä Eliittikumppani etsii tietokannastaan sopivia kumppaniehdokkaita juurikin testin tulosten perusteella.

Suoritettuaan testin loppuun asti käyttäjä pääsee lisäämään profiilikuvan sekä kertomaan itsestään ja kiinnostuksenkohteistaan vielä omin sanoin profiiliinsa.

Testin lisäksi hakukriteereinä käytetään toki sukupuolta, ikää, asuinpaikkakuntaa, koulutustasoa sekä kriteerejä, jotka käyttäjä on kumppaniehdokkailleen näiden suhteen antanut.

Eliittikumppani -sivuston luoma persoonallisuusprofiili pohjautuu "Viiden suuren piirteen teoriaan". Jos kumppanien persoonallisuudet, demografiset tiedot ja hakukriteerit sopivat yhteen, henkilöitä ehdotetaan toisilleen.

Plussat

  • Kaikille sivustolle liittyville tehdään perusteellinen persoonallisuustesti, jota käytetään matchien luomisen pohjana
  • Sivustolla on paljon tosimielellä liikkeellä olevia käyttäjiä
  • Nimestä huolimatta sivustolla on monenlaisia sinkkuja

Miinukset

  • Vain maksavat jäsenet voivat viestitellä muille käyttäjille

Käyttäjäkokemus

Eliittikumppani -sivustolla on selvästi enemmän tositarkoituksella seuraa hakevia käyttäjiä, kuin monilla muilla deittisivustoilla.

Koska viestittelyyn tarvitsee maksullisen jäsenyyden, tämä karsii ison osan "hupiviestittelijöistä", jotka ovat vain testailemassa kysyntäänsä, eivätkä etsi mitään tositarkoituksella.

On kätevää, että persoonallisuustestin pääsee kuitenkin täyttämään ja kumppaniehdokkaita pääsee selaamaan ilmaisellakin jäsenyydellä. Tämän jälkeen on helpompi päättää, haluaako ostaa maksullisen jäsenyyden.

Kumppaniehdokkaiden joukossa näkyy hyvin monentyyppisiä sinkkuja. Sivuston nimeä ei kannata siis säikähtää. Sivustolle rekisteröityäkseen ei tarvitse olla rikas tai korkeakoulutettu tai muutenkaan "eliittiä".

Eliittikumppani -sivuston erottaa monesta muusta deittisivusta myös se, että täällä viestejä ei tarvitse lähetellä lähes hakuammunnalla pelkän profiilikuvan ja lyhyen profiilitekstin perusteella.

Koska kumppaniehdotukset luodaan persoonallisuustestin perusteella, käyttäjä voi olla varma siitä, että jokaisen kumppaniehdokkaisiin päätyneen kanssa on edes jotain yhteistä..

Erikoistoiminnot

Yksi Eliittikumppani -sivuston suurimmista eroista moniin muihin deittisivuihin on se, että sivustolle rekisteröityville tehdään perusteellinen persoonallisuustesti ja matcheja on mahdollista saada vasta testin jälkeen.

Moni muu deittisivusto on täynnä hetkessä luotuja profiileja, joista ei saa juuri minkäänlaista tietoa profiilin omistajasta. Eliittikumppani -sivustolla ei ole tätä ongelmaa.

Eliittikumppani tarjoaa myös ainutlaatuisen "Mitä jos" -toiminnon. Tämä toiminto esittelee käyttäjiä, jotka eivät ole päässeet kumppaniehdotusten listalle, koska he eivät ole täyttäneet kaikkia kriteerejä.

Ilmaisen ja maksullisen jäsenyyden erot

Rekisteröityminen on ilmaista ja myös itselle sopivia kumppaniehdokkaita pääsee selaamaan ilmaiseksi. Lisäksi hymyjen ja tykkäysten lähettäminen on ilmaista.

Suurimpaan osaan sivuston toiminnoista tarvitsee kuitenkin maksullisen Premium-jäsenyyden. Esimerkiksi viestejä ei voi lähettää ilman maksullista jäsenyyttä.

Halvin vaihtoehto on kuuden kuukauden Premium Classic -jäsenyys, joka maksaa 19,99€ kuukaudessa. Kolmen kuukauden jäsenyys taas maksaa 34,90€ kuukaudessa.

Premium-jäsenyys oikeuttaa rajattomaan yhteydenpitoon muiden jäsenten kanssa. Lisäksi Premium-jäsen näkee kaikki kuvat, profiilinsa vierailijat sekä viestiensä välitystiedot.

Käy Eliittikumppani

Turvallisuus ja profiilin poistaminen

Kaikki sivustolle syötettävät henkilötiedot suojataan SSL-salaustekniikalla. Eliittikumppani käyttää sivustolle rekisteröityneiden henkilötietoja vain silloin, kun siihen on lailliset perusteet.

Eliittikumppani käyttää osittain ulkopuolisia tahoja käyttäjien tietojen käsittelyyn. Nämä kolmannet osapuolet on kuitenkin valittu huolellisesti ja niitä sitovat Eliittikumppanin asettamat ohjeet.

Profiilin poistaminen onnistuu todella helposti. Käyttäjän tulee ensin mennä omalle käyttäjätililleen ja klikata "Käyttäjätilin asetukset" -linkkiä. Tältä sivulta löytyy teksti: "Mikäli haluat poistaa profiilisi, klikkaa tästä".

Käyttäjän tulee klikata edellä mainitussa lauseessa olevaa linkkiä, valita syy tilin poistoon ja klikata "Jatka". Lopuksi tilin poisto vahvistetaan syöttämällä salasana ja klikkaamalla "Vahvista".

Our Score