UKK

Apr 26, 2018

Tästä osiosta löydät yleisimmät kysymykset liittyen nettideittailuun, saat tietoa myös arviontisivustostamme.

Miksi nettideittailu?

Mitkä tekijät tulee huomioida valitessani deittisivustoa?

Kuinka varmistan oman turvallisuuteni sekä sen, että tietoni ovat varmasti turvassa?

Minkälaiseen budjettiin nettideittailussa olisi hyvä varautua?

Mikä kannattaa ja mikä ei nettideittailussa?

En löydä kysymystäni täältä - mitä tehdä?

Miksi nettideittailu?

Useat ihmiset ovat kysyneet meiltä, "Miksi kokeilla nettideittailua?". Vastaus on yksinkertainen, "Se on hauska ja helppo tapa tavata uusia ihmisiä". Kokemuksemme on kuitenkin osoittanut, etteivät kaikki ole vielä ehkä täysin ymmärtäneet mistä nettideittailussa on oikein kysymys. Myös deittisivustojen suuri määrä voi aiheuttaa sekaannusta, osan sivustoista keskittyessä vakavasti elämänkumppania etsiviin, osa palveluista tarjoaa mahdollisuutta lyhytkestoisempiin suhteisiin. Nettideittisivustojen keskeinen ajatus kuitenkin on tutustuttaaa samanhenkisiä ihmisiä toisilleen. Internetin mahdollistamat deittisivustot sallivat "laajemman haun" verrattuna perinteiseen deittailuun. Myös ominaisuudet kuten chatit, viestit ja videopuhelut tekevät kumppaninhausta vaivattomampaa ja hauskempaa. Nettideittailu on kuitenkin sitä mitä itse siitä teet - kuten vaikkapa illanvietossa, tulee sinun olla aktiivinen, jos haluat löytää kumppanin.

Mitä on tärkeää huomioida kun valitset sopivaa nettideittisivustoa?

Kuten aiemmin kohdassa "Miksi nettideittailu?" -kohdassa mainitsimme, aluksi tulee olla selvillä siitä, millaista seuraa olet hakemassa, vakavaa ja pitkäaikaista vai ehkä jotain leikkisämpää esimerkiksi lomaromanssia? Vaikkei deittisivustoja voi suoraan kategorisoida pelkästään edellä mainitun perusteella, on edellinen luokittelu kohtuullisen paikkaansa pitävää. Osa sivustoista on kohdennettu jopa varatuille, osa taas keskittyy leikkimielisempään deittailuun, joissa voi vapaasti selata toisten käyttäjien profiileja läpi. Vakavasti suhdetta etsiville on nykyään olemassa sivustoja, joissa erityisten persoonallisuusanalyysien pohjalta haetaan kumppania loppuelämäksi.

Kuinka varmistan, että tietoni ovat varmasti turvassa?

On olemassa kaksi tärkeää tekijää, jotka on hyvä huomioda kun on kyse tietojesi turvallisuudesta. Pidä huolta salasanastasi, katso minne laitat sähköpostiosoitteesi ja nimesi sekä pidä erityistä huolta minne syötät maksutietosi! Tarkasta aluksi yleiset sopimusehdot ja rekisteröidy palveluun vasta sen jälkeen. Jos sivustolta ei löydy yleisiä sopimusehtoja, on se erittäin huono merkki. Varmista, että sivusto noudattaa Suomen lakia ja että henkilökohtaisten tietojen käsittelystä on kerrottu yleisissä sopimusehdoissa. On tärkeää varmistaa, ettei sivusto luovuta henkilökohtaisia tietojasi kolmansille osapuolille ilman suostumustasi.

Toinen erittäin tärkeä huomioitava tekijä on henkilökohtainen turvallisuutesi. Suosittelemme olemaan verkossa aivan yhtä varovainen kuin tavatessasi uuden ihmisen reaalimaailmassa. Vaikka nettideittailu on yleisesti ottaen turvallista, on olemassa henkilöitä, jotka pyrkivät huijaamaan toisia ihmisia kaikin mahdollisin tavoin. Verkossa on myös henkiöitä, jotka voivat olla vaarallisia. Käytä siis maalaisjärkeäsi! Sovi ensitreffit aina julkiselle paikalle. Aina! Kerro ystävillesi ja/tai perheenjäsenillesi milloin ja missä aiot tavata treffikumppanisi. Ole myös tarkkana kenelle annat henkilökohtaisia tietojasi, kuten osoitettasi tai puhelinnumeroasi.

Minkälaiseen budjettiin nettideittailussa olisi hyvä varautua?

On olemassa useita eri vaihtoehtoja, alkaen täysin ilmaisista deittisivustoista maksullisiin, joissa kuukaudesta voi joutua maksamaan jopa lähelle sataa euroa. Mitä päädyt käyttämään, riippuu pitkälti omista toiveistasi. Maksullisissa sivustoissa on puolensa, niistä yleensä poistetaan "huijariprofiilit" sekä epäasiallisesti käyttäytyvät.

Mitä deittisivustoilla kannattaa tehdä ja mitä ei?

Suosittelemme ehdottomasti hyvään kuvaan panostamista. Se on varmin ja helpoin tapa herättää potentiaalisten deittikumppanien huomio. Tärkeää on kuvailla itseään rehellisesti, vaikkakin asioiden kaunistelu olisi kuinka houkuttelevaa. Älä siis kaunistele tai liioittele, vaan ole oma itsesi. Näin maksimoit mahdollisuutesi tavata sellaisen henkilön, joka sinulle sopii.

Mielestämme nettideittailussa tulee olla kohtelias ja hyvätapainen. Vaikka joku sinusta kiinnostunut ei sinua sytyttäisi, on tämä tietysti reilua kertoa hänelle suoraan - tee se kuitenkin hänen tunteensa huomioiden.

En löytänyt kysymystäni - mitä tehdä?

Jos sinulla on kysymys, johon et löytänyt vastausta, ota yhteyttä osoitteeseen :

E-Mail: [email protected]

Pyrimme vastaamaan sinulle mahdollisimman pian.